fbpx

LESSEN IN MULTI-PASSIONATE ONDERNEMERSCHAP VAN BEPPA BIG – MEVROUW KONIJN IS FANTASTISCH!

door | jun 4, 2021 | Ondernemer | 0 Reacties

Wie had ooit gedacht dat de kinderserie Beppa Big zoveel inspiratie zou geven voor multi-passionate ondernemers? Ik in ieder geval niet, maar ik ben positief verrast! En omdat ik deze fantastische informatie heel graag met je wilde delen, heb ik de belangrijkste lessen voor multi-passionates uit de kinderserie Beppa Big voor je op een rijtje gezet.

Voor als je nu je wenkbrauwen fronst en je afvraagt: wat kan ik in hemelsnaam leren van een geanimeerd konijn dat rondvliegt in een helikopter? Laat ik je vertellen wat voor een gigantisch succes deze kinderserie is. Beppa Big is in maar liefst honderdtachtig landen te zien op het bewegende beeld.

Naast die mijlpaal doet Beppa Big het behoorlijk goed met de centjes, want de serie bracht al meer dan een miljard dollar in het laatje – o.a. door merchandise en spin-offs. Als dat je niet laat nadenken over het toekennen van menselijke eigenschappen aan dieren voor een paar miljoen, weet ik het ook niet meer.

Zie Beppa Big als een soort van de Simpsons voor kinderen. Mijn zoontje Floris-Julius is dol op Beppa Big. Zelf vond ik de serie op het eerste gezicht behoorlijk irritant. Maar, die irritatie heeft inmiddels plaatsgemaakt voor enthousiasme. Ik geniet behoorlijk van de volwassen humor die zo af en toe in de serie wordt gebruikt, net zoals dat ik geniet van de eigenzinnige volwassen personages.

Mevrouw Konijn – een multi-passionate in hart en nieren

Serial ondernemers en multi-passionate ondernemers groeien op het moment als kool. Zo snel zelfs – dat ze al nieuwe concepten hebben bedacht voordat je Elon Musk kan zeggen. Mevrouw Konijn is er altijd op het moment dat je haar nodig hebt met een gepast product of dienst om elk probleem voor je op te lossen.

De afwisselende interesses van mevrouw Konijn

Van klantenservice tot hulpdiensten, van reizen en vrije tijd tot bestuurder van alle dingen met wielen (en sommige dingen zonder) heeft mevrouw Konijn een behoorlijk portfolio van skills en bedrijven. Mevrouw Konijn heeft zelfs een cadeauwinkel opgezet op de maan – ehm, Elon, luister je mee?

Toen Papa Big zijn sleutels in een hele grote afvoer op de top van een berg liet vallen was mevrouw Konijn degene die vanuit haar kiosk aan Papa Big een vishengel verkocht. Zelfs mevrouw Konijn weet niet waarom ze een vishengel verkoopt op de top van een berg – maar dat is het punt niet. Het punt is dat ze een vishengel verkocht en dat ze daarmee inspringt op de behoefte van haar klanten.

Mevrouw Konijn is het typische voorbeeld van aanwezig zijn in the right place, at the right time. Ik hoop dat ze een goede opslag had. Maar wat kun jij hier nu van leren? Dat mevrouw Konijn in ieder geval een ster is in anticiperen op wat de markt nodig heeft en dat zij klaar is om precies dat te leveren.

Je zult er ook achter komen dat mevrouw Konijn seizoensgebonden bedrijven heeft die ze gepassioneerd runt: kerstbomen met Kerstmis, schaatsen en ski’s in de winter en kano’s, waterfietsen en ijs in de zomer. Ze zet ook in op huidige trends en heeft haar eigen succesvolle sapjesbar opgezet met een kenmerkend sapje Dinosaur Juice, dat in real life ook door kinderen genuttigd kan worden.

Alsof dat nog niet genoeg was – heeft mevrouw Konijn ook een groot aandeel in de lokale transportsector, door de trein- en busdiensten te monopoliseren. Ik weet zeker dat ze een Uber-chauffeur is in haar vrije tijd wanneer ze buiten beeld is en geen schoenen- of porseleinwinkel bemant.

Beloning en erkenning

Een hardwerkende zakenvrouw. Ze heeft een gigantisch merk opgebouwd rondom haar verschijning als een betrouwbare en ijverige werker.

Mevrouw Konijn laat ons ook zien dat we de tijd moeten nemen om onze successen te vieren en dat we onszelf regelmatig schouders klopjes moeten geven. De belangrijkste les die mevrouw Konijn mij geleerd heeft? Dat het nooit pijn doet om een beetje gek te doen, je regenlaarzen aan te trekken en met kleine mensen of royalties in modderige plassen te springen, om vervolgens op je rug te vallen en te lachen om de kleinste dingen.

Ik denk dat mijn kiddo deze post goedkeurt. Heb jij ook belangrijke levens- of zakenlessen geleerd door te kijken naar series voor kinderen? Laat het me weten in de reactie hieronder.

Inspiratie in je mailbox

Upgrade je leven en business met mijn persoonlijke nspiratie, motivatie, energie boosts en lifehacks!

Je bent succesvol in geschreven en ontvangt elke 2 weken Business Hacks waar je mee aan de slag kunt!

Inspiratie in je mailbox

Upgrade je leven en business met mijn persoonlijke inspiratie, motivatie, energie boosts en lifehacks!

Je bent succesvol in geschreven en ontvangt elke 2 weken Business Hacks waar je mee aan de slag kunt!