Vertel iets over jezelf

Hi, ik ben Nikkie! 28 jaar oud. Gek op interieur, reizen, creatief bezig zijn én natuurlijk ondernemen. Samen met mijn vriend Marc woon ik in een heel gaaf oud schoolgebouw in Utrecht. En tegenwoordig ondernemen we ook samen. Marc is Registeraccountant, en ik heb een achtergrond als IT consultant en in marketing. Samen met een ontwikkelaar startten wij ruim een jaar geleden ons nieuwste bedrijf.  

Hoeveel bedrijven heb je?

Ik heb op dit moment 1 bedrijf: Paperdork (www.paperdork.nl). Paperdork is een nieuw boekhoudconcept gericht op met name jonge ondernemers. Een jaar lang hebben we gebouwd aan onze eigen boekhoudapp, naast fulltime loondienst. In het verleden heb ik ook een goedlopende eigen webshop gehad naast mijn loondienst baan, maar die webshop heeft inmiddels een andere eigenaresse omdat het te druk werd.

Waarom ben je begonnen als ondernemer?

Dat begon eigenlijk heel geleidelijk. Ruim 5 jaar geleden was ik sieraden aan het maken op een mooie zomerse dag in het park met een vriendinnetje. We grapten dat we de sieraden wel zouden kunnen gaan verkopen. En dat hebben we toen heel impulsief gedaan. Het begon toen verrassend goed te lopen. We ontwikkelden steeds verder, als bedrijf maar ook als persoon. Op ons hoogtepunt hadden we 3 werknemers en ruim 70 verkooppunten naast de reguliere verkopen. Allemaal naast een loondienst baan. Mijn interesse voor ondernemerschap is eigenlijk in die jaren ontstaan.

Hoe combineer je alles?

Tja, ik krijg eigenlijk vooral heel veel energie van ondernemen. Ik ben niet zo goed in niets doen, dus ik ben altijd wel ergens mee bezig. Het liefst met iets nuttigs. Maar ik heb er nu met Paperdork wel voor gekozen om écht fulltime te gaan ondernemen. We hebben daarvoor nog zoveel ideeën om boekhouden leuker en makkelijker te maken!En hoe hou je overzicht? Trello is mijn beste vriend 🙂 Het dient voor ons o.a. als roadmap voor de ontwikkeling van onze app, als CRM systeem en als content kalender. Daarnaast gebruik ik onze eigen Paperdork app voor to do taken, en zet ik veel reminders in mijn agenda. Ik vind het fijn om mezelf deadlines op te leggen en zoveel mogelijk vooruit te werken.

Wat is een opmerking die mensen weleens hebben gemaakt over jou en je bedrijven?

Ik merk vooral de laatste tijd, nu ik mijn baan in loondienst heb opgezegd, dat mensen me gaan vertellen dat ik “werkloos” ben. Nee, ik ben niet werkloos. ik werk keihard aan mijn dromen. Over mijn bedrijven zelf heb ik overigens vooral ontzettend veel positieve reacties ontvangen. Dat soort complimenten zijn als ondernemer extra persoonlijk en leuk.

Welk advies zou jij een andere multi-passionate willen geven?

Breng structuur aan in je werk en kies een duidelijke focus voor elke dag. Taken aftikken werkt zoveel fijner dan met 10 dingen tegelijk bezig zijn en ze ondertussen maar half doen 😉 Besteed daarnaast de taken uit waar jij geen energie van krijgt.