Vertel iets over jezelf:

Ik ben Suzanne Smal, 38 jaar, moeder van Rock en Kenza, partner van Erik wat tijdens mijn schooltijd mijn beste maatje was. Seizoensplek op camping de Lakens in Bloemendaal, dat is voor ons thuiskomen. Verder staat mijn bedrijf samen met mijn gezin op nummer 1.

Hoeveel bedrijven heb je?

In totaal heb ik 2 bedrijven, Biocare Online een platform voor consumenten en Biocare Products, een groothandel. Voor de groothandel importeren wij inmiddels 6 merken en exporteren deze binnen de EU.

Het doel is om van alle merken waar wij exclusief distributeur van zijn een eigen webshop te lanceren. De eerste www.green-people.nl is onlangs gelanceerd.

Waarom ben je begonnen als ondernemer?

De voornaamste reden waarom ik ben gaan ondernemen is omdat ik een kans zag in “natuurcosmetica land”. Ik had inmiddels de ervaring dat natuur producten van belang zijn bij het verbeteren van gezondheidsproblemen, en zo is eigenlijk Biocare Online ontstaan. Vanuit daar kwam ik in aanraking met een van onze merken en ik zag dat deze verder nog niet verkocht werd in NL en dat begreep ik echt niet.

Zulke prachtige producten met zoveel kansen? Ik boekte in een ticket naar de UK om te laten zien dat ik als toen nog als “eenmanszaak” serieuze plannen had met dit merk. Zo is Biocare Products onstaan.

Hoe combineer je alles? En hoe hou je overzicht?

Beide bedrijven zijn nauw met elkaar verbonden. We houden we 2 aparte administraties aan, om de kosten en omzetten van beide bedrijven op een juiste manier te kunnen analyseren. Via een multi beheer zijn wel de voorraden met elkaar verbonden. We zijn onlangs in zee gegaan met een nieuwe software leverancier, een behoorlijke investering, waarmee we hopelijk per 1 juni live kunnen gaan. Echter is het een alles in een systeem, daar we nu gebruik maken van heel veel koppelingen die lang niet altijd naar behoren werken. Straks hebben we WMS, PIM, Backoffice, boekhouding, alles vanuit een omgeving.

Inmiddels hebben we nieuwe sites, voor Biocare Online, Biocare Products en Green People en zal het een verademing qua overzicht zijn.

Mijn vader helpt ons ook vaak in het bedrijf en hij zegt dan altijd dat hij enorm trots is op mij. Daar waar ik alleen begonnen ben en we nu dagelijks met 6 man aan het werk zijn. Een leverancier gaf tijdens een conference aan dat hij mijn mindset enorm daadkrachtig vond en dat ik dat vooral moest vast houden. Natuurlijk is dat super leuk om te horen en geeft je vertrouwen een boost.

Welk advies zou jij een Multi-Passionate Ondernemer willen geven?

Vaak hoor je om je heen dat focus belangrijk is als ondernemer zijn en daar ben ik het ook zeker mee eens. Echter als ik hiernaar geluisterd had toen ik kansen zag om als distributeur te gaan starten dan had ik nooit geweest waar ik nu ben.

Bij ons is wel het geval dat het allemaal met elkaar verbonden is. De producten die wij online aanbieden aan de consument zijn producten die wij binnen de Benelux verkopen aan winkeliers en binnen de EU aan andere distributeurs .

Dus als jij kansen ziet, pak die dan en benut die kans!

Website:  https://www.biocareonline.nl/