Vertel iets over jezelf

Ik ben ondernemer – was altijd ondernemer. Ik vind het erg leuk om te werken en dingen te creëren & geld te verdienen

Hoeveel bedrijven heb je?

Ik heb nu 4 bedrijven en ben momenteel in het aankoop proces van mijn 5e bedrijf.

1. Digital marketing agency Brandingpersonality.com
2. vakantie woningen verhuur (2 units & hopelijk breid ik dat deze zomer uit)
3. auto verhuur (4 auto’s)
4. Was ophaal & breng service

En ben nu een stomerij aan het kopen.

Waarom ben je begonnen als ondernemer?

Thuis is het ook niet saai. Ik heb nu 5 kinderen, en ben alleenstaande moeder. Ik ben pleegmoeder en de afgelopen twee weken had ik een 1 maand oude baby bij ons wonen, maar die is zaterdag weer overgeplaatst. Mijn 7 maanden oude baby die ik bijna sinds de geboorte heb is ook een pleegkindje. Mijn ex en vader van de oudste drie kinderen woont in Thailand dus wat dat betreft sta ik er echt alleen voor als ouder.

Hoe combineer je alles?

Net zo geleidelijk als dat er een kind bij kwam, zo kwam er ook elke keer een bedrijf bij. Ik heb werknemers, 11 nu, dus doe niet alles zelf. 🙂 verder wordt in principe alles door mensen gedaan die voor mij werken en blus ik de brandjes.

Hoe hou je overzicht?

Hoe ik overzicht houd? Alles komt binnen op mijn telefoon. Daar kan ik bijna alles mee doen. Eigenlijk ben ik de hele dag op mijn telefoon of aan de telefoon en ik rijd veel.

Mijn was team begint om 6 uur ‘s ochtends en sluit om 22:09 uur ‘s avonds. In de ochtend plan ik de chauffeurs hun rit in om 7 uur of 8 uur tot een uur of twee ben ik daar op de achtergrond mee bezig. Dit is 7 dagen per week, en zelfs als ik op vakantie ben doe ik dat. Maar ik kan het gewoon op mijn telefoon doen.

Mijn vakantie woningen check in en uit is tussen 11:00 uur en 16:00pm – ik stuur een welkomst bericht naar de nieuwe gasten en doe de deur van de units open voor de schoonmakers (ook vanaf mijn telefoon). Autoverhuur is vaak het drukst in het weekend en ‘s avonds.

Als de auto wordt opgehaald was ik zelf de auto (wasstraat), benzine er in en maak eventueel in mijn garage de auto zelf schoon. Ik maak foto’s en dan doe ik een slot op de auto en dan kunnen de gasten de auto zelf ophalen wanneer ze willen, ik hoef er niet te zijn, maar geef ze een code via Text.

Mijn marketing opdrachten ben ik enorm aan het veranderen en werk eigenlijk alleen maar als partner in een bedrijf (commissie op verkoop die ik voor hen genereer – maar ik neem niet elk bedrijf meer aan als klant), ik doe geen uurtje factuurtje meer.

Wat is een opmerking die mensen weleens hebben gemaakt over jou en je bedrijven?

Mensen denken vaak dat het allemaal teveel is. Maar dat komt omdat het teveel is voor hen. Ze denken dat als zij dat allemaal moeten doen, Voelt dat als teveel. Maar voor mij voelt dat anders. Ik doe eigenlijk gewoon de hele dag wat ik leuk vind, alhoewel het niet altijd leuk is om om 11 uur ‘s avonds problemen op te lossen voor gasten in mijn vakantie woning, maar over de laatste twee jaar heb ik net zo goed enorm veel vakanties gehad. Ik heb een maand met mijn (toen 4) kids door Europa gevlogen – 9 landen bezocht. Natuurlijk Nederland, maar ook Noorwegen, Zweden, Londen en Roemenië onder andere.

Afgelopen jaar veel RV (camper) reizen gedaan met mijn kids. Langs de Amerikaanse west kust en ook 3 weken van Chicago naar LA.

Mijn kids gaan niet naar school en de vakanties zijn echt om veel ervaring op te doen, landen/het land te leren kennen en van allerlei dingen te leren.

Welk advies zou jij een andere multi-passionate willen geven? 

Mijn advies is: laat je niet tegenhouden. Mensen kunnen niet in je hoofd kijken en in jouw hart voelen, als het je Energie geeft om een nieuw bedrijf op te starten, houd je niet tegen. Die energie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je efficiënter met je tijd leert omgaan, dingen laat vallen die eigenlijk toch niet zo belangrijk waren of mensen aanneemt om je echt op je kracht te richten en niet alles zelf blijven doen.

Alles zelf doen is een energie die de groei van je bedrijf vaak tegenhoud.